Ege Postası
Geri

Bakan Gül Buca Cezaevi’nin akıbetini açıkladı: Yaşam alanı olsun 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, boşaltılması ve yıkım sürecinin başlamasıyla birlikte akıbeti tartışma yaratan Buca Cezaevi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Alanda AVM yapılacağı iddialarına ilişkin İzmir’e yakışan bir proje üzerinde çalışıldığını söyledi ve “Biz cezaevine son verdik. Çünkü 4-5 bin civarında kişi kalıyordu orada ve şehrin içerisindeydi. Biz de dedik ki Buca'ya İzmir'e yakışır şekilde bir yaşam alanı olsun” dedi.
Bakan Gül Buca Cezaevi’nin akıbetini açıkladı: Yaşam alanı olsun 
Haberler / Güncel
12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl kaldırılması gündeme gelen ve 30 Ekim İzmir depreminin ardından aldığı hasar nedeniyle boşaltılan ve Aralık 2020’de yıkım çalışmaları başlayan Buca Cezaevi’nin akıbetinin ne olacağı merak konusu olmuştu.

Adalet Bakanlığı tarafından boşaltılan Buca Cezaevi ile ilgili son aşamaya gelinirken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, planlama süreciyle bilgi vermiş ve alanın yeşil alan, ticaret alanı, kapalı Pazar yeri ve belediye hizmet binası olarak planlandığını belirtmişti. Kaya ayrıca ve 'ticaret' alanı olarak belirlenen alana kesinlikle yüksek katlı bir AVM yapılmayacağını söylemişti.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Ticaret alanı derken, AVM anlaşılıyor ancak değil. Tabi henüz kesin olan bir şey yok ancak ben bunu anladım. AVM düşüncesi olursa zaten biz buna karşıyız" demişti.

Öte yandan; Uzlaştırma programı ve bir dizi ziyaret kapsamında İzmir’e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir Valiliği ziyaretinin ardından Buca Cezaevi’nin akıbetine ilişkin basının sorularını yanıtladı.

İzmir’e yakışan bir proje üzerinde çalışacaklarını ifade eden Bakan Gül, "İzmir'e yakışan ve İzmirlinin ihtiyaç duyduğu şekilde bir yapı yapılacak. Orayı İzmir'e yakışır bir hale getirmek için çalışıyoruz. Sayın Binali Başbakanımız da yakından takip ediyor. Biz cezaevine son verdik. Çünkü 4-5 bin civarında kişi kalıyordu orada ve şehrin içerisindeydi. Biz de dedik ki Buca'ya İzmir'e yakışır şekilde bir yaşam alanı olsun. Artık konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, güzel İzmirimize katkı sağlayacak neyse ona göre planlayacak. Güzel kentimize hayırlı olsun” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası